"Mariniki prete smrću, a policija ništa ne radi... Zašto?"

Zbog čega policija ništa ne preduzima povodom kontinuiranih pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić, navodi poslanik DS Balša Božović.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.12.2017.

14:58

On je u saopštenju odgovor na to pitanje zatražio od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića.

"Da li ih nešto sprečava da reaguju? Ili i sami podržavaju fašiste koji se na ovaj način obračunavaju sa protivnicima režima?", naveo je Božović u saopštenju.

Upitao je i "kakav tretman i kakvu zaštitu policije da očekuju gradjani, ukoliko zaštitu nema narodna poslanica i predstavnica gradjana?" i da li će se i u njihovom slučaju meriti da li su podobni?

Naveo i da su svim članicama poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije "puna usta borbe protiv nasilja na ženama", a da predsednica parlamenta Maja Gojković ne reaguje "na dvonedeljne pretnje smrću ženi".

"Bilo kakvo odsustvo jasne reakcije države značiće samo da svi funkcioneri SNS podržavaju nasilje i fašizam", zaključio je Božović.

Marinika Tepić počela je da dobija pretnje pošto je u Skupštini početkom novembra postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem", vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa.

Jedna od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

Lovrekovića je zbog tih pretnji pre nekoliko dana policija privela, a potom i pustila.

Osim toga, na Tviteru se pojavio i nalog pod nazivom "Sve što niste znali o Mariniki Tepić Čobanu" na kojem je iznet niz uvreda na njen račun, a u Beogradu su na dve lokacije ispisani i grafiti "Marinika, shvati, nećemo stati" i "Korneliu Kodreanu ne Marinika Čobanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: