Vulin: Srbija iskreno poštuje BiH, a RS iskreno voli

Ministar odbrane Srbije ponovio u Banjaluci da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ističući da za to treba da ima podršku svih zemalja u regionu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

11:47

Vulin: Srbija iskreno poštuje BiH, a RS iskreno voli
Tanjug, Sava Radovanoviæ, arhiva

"Srbija iskreno poštuje BiH, a RS iskreno voli", rekao je Aleksandar Vulin novinarima posle sastanka sa predednikom RS Miloradom Dodikom.

On je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, dodavši da zvanični Beograd smatra da RS ima svoje mesto koje ni na koji način ne može biti umanjeno ili ugroženo bilo kakvim naknadnim tumačenjima Dejtonskog sporazuma.

"Država Srbija je garant Dejtonskog sporazuma i on se mora bezuslovno poštovati i sprovoditi", naveo je Vulin.

On je još kazao da je za Stbiju prihvatljivo sve što se dogovore predstavnici dva entiteta i tri naroda u BiH.

"Sve što se ne radi u tom pravcu može biti izuzetno opasno i imati nesagledive posledice, a to niko od nas ne želi. Naš najveći interes je mir i stabilnost u čitavom regionu i uspešna RS. A ona ne može biti uspešna ukoliko nema mira i stabilnosti svuda oko nas", istakao je srpski ministar odbrane.

Vulin je rekao i da Srbija nastoji i ekonomski da pomogne RS, najavivši da će Ministarstvo odbrane Srbije značajno povećati obim saradnje s odbrambenom industrijom RS.

Ministar odbrane Srbije je precizirao da je njegov resor obezbedio novac za remonte avionskih i tenkovskih motora u Fabrici specijalnih motora na Palama, kao i u Remontom zavodu "Orao" u Bijeljini.

Prema njegovim rečima, to će biti od obostrane koristi, kako bi se zaposlili kapaciteti i radnci u namenskoj insudstiji u RS.

Razgovorima sa delegacijom Ministarstva odbrane Srbije prisustovala je i premijerka RS Željka Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: