Izraelci uhapsili jednog od lidera Hamasa

;Izraelske bezbednosne snage uhapsile su rano jutros na Zapadnoj obali tridesetak Palestinaca, uključujući visokog zvaničnika Hamasa Hasana Jusefa.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

11:32

Izraelci uhapsili jednog od lidera Hamasa
Neredi u Jerusalimu, Tanjug-AP

On se sumnjiči za umešansot u teroristčke aktivnosti i nerede.

Trideset dva Palestinca su uhapšena u racijama vojske, bezbednosne služe Šin bet, granične policije i izraelske policije, preneli su izraelski mediji.

Jusef je nedavno pušten iz izraelskog pritvora i od tada je javno umešan u promovisanje ciljeva Hamasa i huška na nasilje, saopštila je vojska.

Svi pritvoreni su podvrgnuti ispitivanju.

Jusefov sin Mosab Hasan Jusef, poznat kao "zeleni princ", bio je doušnik bezbednosne službe Šin bet od 1997. do 2007. godine pre nego što je dobio azil u SAD.

Hapšenje na Zapadnoj obali dogodilo se u jeku napetosti duž izraelske grnice s pojasom Gaze. Sa te teritorije ispaljeno je 13 raketa na Izrael od kako je 6. decembra predsednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Osam raketa je eksdplodiralo na izraelskoj teritoriji. U izraelskim vazdušnim udarima i tenkovskoj vatri u znak odmazde ubijena su dva pripadnika Hamasa. Ukupno četiri Palestinca poginula su u pojasu Gaze od Trampovog saopštenja.

Demonstracija protiv tog poteza bilo je i na Zapadnoj obali i u istočnom Jeruslimu. U njima je ranjeno na stotine Palestinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: