"Nema povratka kad su u pitanju obaveze oko Bregzita"

Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije izjavio da "nema povratka" kada su u pitanju obaveze Velike Britanije predviđene načelnim sporazumom o istupanju.

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

11:18

Tanjug-AP

Barnije je u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta rekao da su pregovori do sada bili "izuzetno kompleksni i neuobičajeni", ali je istakao da nije davao ustupke britanskoj strani.

On je rekao da je "zabeležen napredak" koji će biti "prenet na pravnoobavezujući sporazum o istupanju" za račun koji Velika Britanija treba da plati EU, održavanje transparentne granice između Irske i Severne Irske i kada su u pitanju prava građana.

Dve strane su u petak postigle načelni finansijski dogovor o Bregzitu, čime se otvara put za nastavak pregovora koji treba da se odnose na buduće trgovinske veze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: