"ID nije slomljena, u Evropi je i sprema napade"

Borac Islamske države, uhapšen na granici s Turskom, izjavio da se ID nije raspala već da su njeni borci premešteni u Evropu kako bi vršili napade.

Izvor: "Dejli mejl onlajn"

Sreda, 13.12.2017.

09:17

Getty images

Sadama al-Hamadija (26) uhapile su turske bezbednosne službe prošlog meseca, na turskož - sirijskoj granici, navodi "Dejli mejl onlajn". On, međutim, tvrdi da se ISlamska država nije raspala i da su njeni borci iskoristili haos koji je nastao prilikom osvajanje Rake i pobegli ka Evropskim državama u kojima sada planiraju da izvode napade.

On je dao intervjuia ITV, u kom je rekao: "Oni idu preko kako bi izveli terorističke napade u pojedinim oblastima Evrope. U Evropu su otišli nakon povlačenja. Pre toga su učeni da su Evropljani nevernici."

Prema njegovim tvrdnjama, teroristi će preko Turske ući u Evropu i izvesti terorističke napade i druge slične stvari. On kaže i da je lično pomogao u krijumčarenju terorista ID u Raku, koja je smatrana glavnim uporištem terorista.

Kako kaže, proveo je 18 meseci u tome, a infiltrirao je u ID i mnoge borce iz više država, uključujući i Britance. "Čekali smo ih noću i krijumčarili unutar Rake. Tamo su dobijalu vojnu i religijsku obuku", kaže Al Hamadi.

Upravo to što je radio pomoglo mu je da pobegne, navodi "Dejli mejl onlajn".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: