Lažna dojava o bombi u "Delta sitiju" / FOTO

Tržni centar "Delta siti" na Novom Beogradu je otvoren oko 19 sati, pošto kontradiverziona ekipa MUP nije pronašla eksplozivnu napravu.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

17:33

Lažna dojava o bombi u
freeimages.com

Ustanovljeno je da je anonimna dojava o bombi bila lažna.

foto: Bojan Periæ
Zaposleni u Delta sitiju su se vratili na radna mesta i tržni centar je ponovo počeo da radi i prima posetioce, javlja Tanjugov izveštac s mesta zbivanja.

Kontradiverziona ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP, nije pronašla eksplozivnu napravu u tržnom centru "Delta siti" i ustanovljeno je da je dojava o bombi bila lažna.

MUP je naveo da je kasno po podne Ministarstvo unutrašnjih poslova preko sistema 192 dobilo anonimnu pretnju da će večeras biti izvršen napad na ovaj tržni centar, a odmah po pozivu na lice mesta je upućena kontradiverziona ekipa MUP-a.
foto: Bojan Periæ
U saopštenju se kaže da policija dalje intenzivno radi na pronalasku osobe koja je uputila anonimnu dojavu za koju se, nakon detaljne provere, ispostavilo da je lažna.

Delta siti je iz predostrožnosti bio evakuisan, a kontradiverzione ekipe MUP-a su, sprat po sprat, pregledale sve prostorije i garažu tog velikog i popularnog tržnog centra u Novom Beogradu.

Za vreme provera sve prodavnice u sklopu samog tržnog centra bile su zatvorene i ispred njih su se nalaze pripadnici MUP-a. Na licu mesta nalazilo se desetak policijskih kola, kao i kola Hitne pomoći.

Zaposleni su bili ispred zgrade tržnog centra, kao i određeni broj građana. Menadžment Delta Sitija se zahvalio MUP-u Srbije i nadležnim organima na visokoj profesionalnosti i rekordno brzoj i mirnoj evakuacije posetioca tržnog centra, zbog, kako je kasnije ustavljeno, lažne pretnje bombom.

Nakon anonimne prijave MUP-u da je postavljena eksplozivna naprava u prostorijama šoping mola Delta Sitiju, pripadnici antidiverzione jedinice, MUP-a i BIA-e, u saradnji sa Delta Sitijem, rekordnom brzinom su evakuisali posetioce šoping mola.

Evakuacija je obavljena prema predviđenoj proceduri, profesionalno, mirno i rekordnom brzinom, nakon čega su nadležni organi detaljno pregledali šoping mol, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je Delta Siti nastavio u toku večeri sa radom i redovnim aktivnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: