Avion na letu Amsterdam-Beograd udarila munja

Avion holadske kompanije "Transavija" na letu Amsterdam-Beograd danas, desetak minuta po uzletanju, pogodila munja. Avion potom vraćen na amsterdamski aerodrom.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

13:35

Avion na letu Amsterdam-Beograd udarila munja
Ilustracija, Getty images

Munja je pogodila letelicu bočno, s leve strane, uz jak blesak, javlja Tanjugov izveštač, koji se tim avionom vraćao sa zadatka u Hagu. Ovaj "udarac" među oblacima usledilo je nakon što je let prethodno kasnio tri sata i konačno poleteo u 11.20.

Kapetanovo obaveštenje o povratku nije izazvalo preterano uznemirenje kod putnika, pošto su čuli da neće morati da preduzimaju ništa, osim da ostanu vezani na svojim sedištima.

Avion je bezbedno sleteo nazad na aerodrom “Shipol” i čeka neophodne tehničke provere, nakon čega će putnici znati da li će i kako moći da nastave put.

Amsterdamski aerodrom je od nedelje ujutru u kolapsu, kada ga je zahvatila snežna mećava, koja je potrajala do ponedeljka kasno u noć.

Zbog toga je više hiljada letova iz celog sveta otkazano ili odloženo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: