Nova (veća) brojka: 422 obolelih od malih boginja

U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na KiM registrovana 422 slučaja malih boginja, posednji su podaci Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Izvor: Beta

Utorak, 12.12.2017.

09:09

Nova (veća) brojka: 422 obolelih od malih boginja
Getty images

Najveći broj obolelih je u opštinama sa srpskom i nealbanskom većinom na Kosovu, gde je od početka oktobra refistrovano 228 obolelih.

Prema podacima "Batuta", u Bеоgrаdu je 68 osoba оbоlеlih od malih boginja, u Кrаljеvu 81 osoba, Nišu 23, Buјаnоvcu dve, u Vеlikoj Plаni čеtiri, u Bојniku pet, u Tutinu tri, u Subotici jedna, u Preševu tri, u Vranju dve i u Smederevskoj Palanci dve.

Nајmlаdjа оbоlеlа оsоbа је uzrаstа dvа mеsеcа, а nајstаriја 60 gоdina, a 90 odsto obolelih nije primilo vakcinu, delimično je vakcinisano ili status vakcinacije nije poznat.

Do sada je hospitalizovano 33 odsto obolelih, dok 44 osobe od težih komplikacija imaju upalu pluća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: