"Kao što je Vučić najavio – Zaev nije održao reč"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da makedonski premijer Zoran Zaev nije održao reč.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

16:02

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

On je to izjavio povodom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

Vulin je reagovao na odgovor makedonskog premijera Zaeva, koji je na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

"Kao što je predsednik Aleksandar Vučić mesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao reč. Iako je javno dao obećanje da će biti uzdržan po pitanju članstva KiM u Unesko i da će to biti dokaz prijateljstva prema Srbiji, Zaev je odlučio da podrži Prištinu. Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude i prilike ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji", rekao je Vulin.

Srbija i njen predsednik su prijatelji Makedonije i njenih građana, poručio je ministar odbrane, navedeno je u saopštenju.

"Premijer Makedonije to ne ume da poštuje" zaključio je Vulin.

Makedonski premijer Zoran Zaev danas je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

"Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja rešiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovde da takva pitanja podržimo", kazao je Zaev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: