"Suspendovani radnici Pošte da budu vraćeni na posao"

Predsedništvo Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) zatražilo je da suspendovani radnici Pošte Srbije budu vraćeni na posao.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 11.12.2017.

15:32

Tanjug, Sava Radovanoviæ

Povodom suspendovanja 37 radnika Pošta Srbija zbog učešća u dvonedeljnom protestu kojim je, kako dodaju, navodno, bio blokiran rad dela preduzeća, Predsedništvo SSSS ocenjuje da najveću odgovornost za aktuelnu situaciju snosi rukovodstvo Pošte Srbije i osnivač, Vlada Srbije.

"Takozvana dvonedeljna blokada se često sastojala od prisustva jednog ili nekoliko učesnika u protestu, pa se postavlja pitanje da li može prisustvo jednog lica koje protestvuje da blokira ili onemogući rad desetina radnika", navodi se u saopštenju.

SSSS navodi da je za nastalu eventualnu štetu najmanje odgovorno nekoliko desetina radnika koji su van radnog vremena, pa i noću, protestvovali, tražeći povećanje plata.

"Njima preti otkaz, a porodicama ugrožavanje elementarne egzitencije, dok stvarno odgovorna lica ne trpe nikakve posledice", navodi se u saopštenju.

Predsedništvo SSSS navodi i da očekuje da se sagleda odgovornost onih koji su bili dužni da aktivnim odnosom prema problemu zaštite interese preduzeća, odnosno države kao osnivača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: