DSS: Ovo je naš plan za Beograd

DSS u programu za Beograd navodi da treba da dobije dobije bolji saobraćaj, jeftiniji gradski prevoz uz vraćanje nadležnosti gradskim opštinama.

Izvor: B92

Nedelja, 10.12.2017.

23:23

DSS: Ovo je naš plan za Beograd

"Osnovna ideja programa DSS za Beograd je želja da grad prodiše. Da prodiše urbanistički, da prodiše saobraćajno i ekološki kroz poboljšanje i pojeftinjenje gradskog prevoza i smanjenje upotrebe automobila, da prodiše upravno, kroz vraćanje nadležnosti gradskim opštinama i veće učešće građana u donošenju odluka", rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović na predstavljanju stranačkog programa za beogradske izbore.

U saopštenju DSS-a se navodi da je potpredsednik te stranke Predrag Marsenić rekao da program podrazumeva jeftiniji i efikasniji gradski prevoz sa dugoročnom namerom da on postane besplatan.

On je pozvao gradsku vlast da odustane od najavljenje gradnje gondole u Beogradu, navodeći da će ona biti gubitaš i bez panoramske vrednosti, jer nema potrebne visinske razlike na predviđenoj relaciji Ušće - Kalemegan.

"Beogradska gondola bi bila duga kilometar, sa 35 kabina i koštala bi 15 milona evra, dok će gondola na Zlatiboru biti duga devet kilometara sa 55 kabina, a koštaće nekoliko miliona evra manje. Umesto beogradske gondole, mnogo je korisnije i jeftinije, da se izgradi pešačko-biciklistički most", rekao je Marsenić.

Predsednik gradskog odbora DSS Velimir Gavrilović je, govoreći o potrebnim promenama u načinu upravljanja Beogradom, rekao da je neophodno uvesti direktne oblike neposredne demokratije kao što su referendum i građanske inicijative.

"Želimo da se građani pitaju i odlučuju šta im je potrebno. U tom kontekstu treba razmisliti o mogućnosti da pojedini delovi grada, poput Mirijeva, Avale i Bežanijske kose postanu opštine", rekao je Gavrilović.

Članica izvršnog odbora DSS Smiljana Stojnić rekla je da je jedan od prioriteta programa ozelenjavanje grada i izgradnja "nadzemnih javnih garaža sa zelenim zidovima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: