Tramp: CNN uhvaćen na delu, hoće li biti otkaza?

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je kritikovao medijske kuće, optužujući CNN za "perfidni" napad na njega u reportaži koja se pokazala netačnom.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Tramp je u nizu tvitova napao, kako je napisao, "CNN 'lažne vesti' koje su juče počinile perfidnu i namernu grešku".

"Uhvaćeni su na delu, kao i usamljeni Brajan Ros na ABC njuzu", napisao je Tramp, misleći na novinara suspendovanog zbog iznošenja netačne informacije.

On je u petak u govoru na Floridi u kom je kritikovao medije, insistirao na greški kuće ABC.

Američki predsednik često napada najveće američke medije, bilo televizijske kuće bilo novine poput Njujork tajmsa i Vašington posta, nazivajući ih "lažnim vestima".

CNN je u petak objavio da su predsednik i njegov sin Donald Tramp Mlađi primili mejl sa i-mejl adresom i ključem za dešifrovanje koji bi omogućio pristup hakovanim dokumentima demokrata objavljenim na sajtu VikiLiks, pre nego što dokumenti postanu dostupni javnosti.

Međutim, hronologija je pogrešna. CNN je brzo načinio ispravku, precizirajući da i-mejl nije poslat 4. septembra 2016, kako je prvobitno objavljeno, već 14. septembra, dan pošto su dokumenti objavljeni na sajtu VikiLiksa.

"Gledajte hoće li CNN otpustiti odgovorne ili se samo radi o ogromnoj nesposobnosti", tvitovao je Tramp.

Tri novinara CNN su u junu dali otkaz posle greške koja se ticala predsednikovog savetnika.

ABC je nedavno suspendovao istraživačkog novinara Brajana Rosa koji je netačno izvestio da je Tramp naredio svom savetniku Majklu Flinu da kontaktira Rusiju pre predsedničkih izbora 2016. To se zapravo desilo posle izbora.

Tramp je naveo da bi Ros trebalo "odmah da bude otpušten".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 526 idi na stranu