Plenković: 'Olujom' oslobođen deo okupirane Hrvatske

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je Hrvatska “pod Tuđmanovim vođstvom u Domovinskom ratu i uz žrtvu branitelja stekla slobodu.

Izvor: B92

Subota, 09.12.2017.

21:58

Plenković: 'Olujom' oslobođen deo okupirane Hrvatske
Foto: Tanjug

Plenković je to izjavio uoči 18. godišnjice Tuđmanove smrti.

Hina prenosi da je Plenković kazao je i da je "vojno-policijskim operacijama 'Bljesak' i 'Oluja' oslobođen veliki deo okupiranog područja zemlje, ali je i u BiH promenjena ravnoteža snaga".

Kako kaže, Tuđman je prepoznao je znakove vremena, omogućio pomirenje hrvatskog naroda, ostvario demokratske procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Prema njegovim rečima, Tuđman je "državničku viziju dokazao mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja i postavljanjem temelja hrvatskog evropskog puta i evropeizacije društva".

"Zaokružili smo sve strateške ciljeve i na nama je sada da, vodeći računa o njegovoj doktrini, radimo na stabilnosti zemlje, jačanju institucija, pouzdanosti pravne države, privrednom rastu i razvoju, kao i društvenoj solidarnosti i pravednosti", rekao je Plenković.

Tuđman je osnivač HDZ i prvi predsednik Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: