Avion Er Srbije prinudno sleteo u Sofiji, "otpao deo"

Avion Er Srbije na letu od Sofije ka Beogradu morao je da se vrati u bugarsku prestonicu zbog uzbune koja je proglašena neposredno po poletanju.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

13:52

Avion Er Srbije prinudno sleteo u Sofiji,
Getty Images

Bugarske nadležne službe su navele da je "deo letelice otpao tokom leta". Pilot je u skladu sa procedurama odlučio da se vrati na pistu dvadesetak minuta po poletanju.

Incident se dogodio 26. novembra, a kako je nezvanično rečeno za B92.net "nije bio ozbiljan" i nije bilo opasnosti po putnike i posadu, ali su sprovedene standardne mere.

Kako je preneo portal Avijejšn herald, u avionu tipa ATR-72-212A, na letu JU-172, po poletanju se čula buka iz zadnjeg dela. Takođe, navedeno je da su primećene vibracije na letelici, zbog čega je posada odlučila da se vrati u Sofiju posle 20 minuta leta.

Navodi se da je bugarsko telo za incidente u avionskom saobraćaju ocenilo da je u pitanju "ozbiljniji incident", kao i da je u toku istraga.

Informaciju su preneli i lokalni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: