Šta se dešava sa opozicijom? VIDEO

Nesuglasice u opoziciji se nastavljaju pošto su PSG i Narodna stranka odlučili da bojkotuju izbore u pet opština 24. decembra.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

20:28

Šta se dešava sa opozicijom? VIDEO

Deo opozicije kaže da je to loša odluka, a vlast da su se uplašili poraza. Prva televizija je istraživala šta je pravi razlog za bojkot.

Oni koji izađu na birališta u opštinama Pećinci, Mionica, Negotin, Preševo i Kostolac na listiću neće videti Pokret slobodnih građana. Jedan od razloga je, kažu, koalicija DS sa LSV

"Mi ne možemo da podržimo nekoga ko je u koaliciji sa SNS, a zaista jesmo imali problema sa sastavljanjem lista jer su ti ljudi bili pod ogromnim pritiskom i pod pretnjama", rekao je lider PSG Saša Janković.

Narodna partija bojkotuje lokalne izbore jer ih smatra nelegitimnim. Kažu da nije bilo osnova za raspuštanje skupština opština i to u mestima u kojima SNS sigurno pobeđuje.

"Nije tačno da nismo mogli da predamo listu, mi u Pećincima imamo i svoje odbornike i povereništvo, tako da naša odluka nije odraz slabosti već principijelna i odražava poštovanje principa", naveo je Nikola Jovanović iz Narodne stranke.

"Činjenica je da ne mogu da sastave ni listu ... Oni jednostavno nemaju nikakav kapacitet da učestvuju na tim izborima i sve što bi mogli da kažu o uslovima je bledi pokušaj da se opravdaju pred ljudima u Srbiji", naglasio je Vladimir Orlić iz SNS.

Takva odluka dela opozicje je štetna, uverene su demokrate i LSV

"Ne možemo da kažemo da uslovi nisu demokratski i fer i da onda odustanemo i prepustimo građane da se sami organizuju.. stranka ne mora da se bori", istakao je Balša Božović iz DS.

Poznavaoci prilika kažu da bi odluka opozicije o bojkotu možda imala smisla početkom novembra kada su lokalni izbori raspisani

"Objektivno govoreći ovde se ne radi o strateškoj odluci koja je deo šireg plana - utisak je da se ovde radi o iznuđenoj odluci jer ili nemaju dovoljno resursa ili nikakve šanse za ozbiljan rezultat što bi bila loša poruka pred gradske izbore", rekao je Bojan Klačar iz Cesida.

LDP će izaći na lokalne izbore, koje su Janković i Jeremić odlučili da bojkotuju, Čedomir Jovanović od njih očekuje da pozovu građane da glasaju za stranke LDP i DS, koje nisu odustale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: