Rusija: Održati Sporazum o nuklearnim snagama ali da SAD..

Rusija insistira na održavanju Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, ali želi da Vašington pokaže odgovorniji pristup.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.12.2017.

22:52

Rusija: Održati Sporazum o nuklearnim snagama ali da SAD..
Foto: Gettyimages

To je rekao zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Mi smo za održavanje tog sporazuma, ali će to iziskivati odgovorniji pristup Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Rjabkov za ruski dnevnik "Komersant", prenosi Tass.

Zamenik šefa ruske diplomatije upozorio je da će aktuelni koraci SAD u cilju raskidanja tog sporazuma imati za posledicu "odgovor bez odlaganja istom merom".

"Ako se Amerikanci usude da preduzmu korake u cilju raskidanja sporazuma, odgovorićemo odmah i istom merom, kao što je predsednik Vladimir Putin rekao", istakao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da se uskoro sastane specijalna komisija za kontrolu primene rusko-američkog Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: