Atina: Kurdi protiv "Erdogana diktatora", spalili mu sliku

Članovi Kurdistanskog kulturnog centra marširali su Atinom, protestujući protiv predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji se nalazi u poseti Grčkoj.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.12.2017.

17:30

Atina: Kurdi protiv
Foto: Tanjug/AP

ANA navodi da su učesnici marša nosili transparente "Sloboda za (zatvorenog kurdskog vođu Abdulaha) Odžalana" i "Erdogan diktator" i da su protestovali protiv Erdoganovog nasilja nad Kurdima.

Marš je počeo na trgu Omonija, a završen je u ulici Panepistimiu gde su demonstranti spalili poster sa likom Erdogana.

"On je osoba koja godinama izvodi pokolje u Kurdistanu i njegova poseta Grčkoj, kolevci demokratije, neprihvatljiva je", saopštio je Kurdistanski kulturni centar.
Foto: Tanjug/AP
Grčka agencija navodi da se učesnici marša nalaze kod glavnog ulaza u Akropolj, u iščekivanju novog okupljanja zakazanog za večeras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: