Šulc: Sjedinjene Evropske Države do 2025, ko neće nek ide

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc pozvao na veću integraciju EU s ciljem da se do 2025. godine izgrade "Sjedinjene Evropske Države".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.12.2017.

14:07

Šulc: Sjedinjene Evropske Države do 2025, ko neće nek ide
Tanjug-AP

Kako je dodao, zemlje koje to ne žele trebalo bi da napuste Uniju.

Imajući to u vidu, on je na kongresu partije rekao da želi da se EU dogovori o novom ustavnom sporazumu koji bi stvorio federalnu Evropu a koja bi mogla da deluje zajedno u oblastima unutrašnje i spoljne bezbednosti, poreske i monetarne politike, kao i u politici prema azilu.

"Ovaj ustavni sporazum mora da bude zatim predstavljen u svim državama članicama a one koje se sa tim ne slažu treba automatski da napuste EU", rekao je Šulc, prenosi Rojters.

On je dodao da se u Poljskoj evropske vrednosti sistematski potkopavaju, i da EU nije u stanju ništa da učini po tom pitanju, dok se Mađarska takođe sve više udaljava od EU.

Šulc se na Kongresu izvinio zbog lošeg rezultata stranke na izborima u septembru.

"Ja snosim odgovornost za istorijski loš rezultat na izborima. Molim vas za izvinjenje", naveo je on i dodao da je najveći problem SPD što je stranka izgubila svoj profil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: