Napadnut predsednik Opštine Niška Banja

Niš -- Predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović napadnut je na putu do posla. Kako kaže, napadač ga je udarcem u slepoočnicu oborio na zemlju.

Izvor: Južne vesti
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dodaje, da nepoznati napadač nije pokušao da ga opljačka, već da je samo želeo da fizički nasrne na njega, prenose "Južne vesti".

U Osnovnom javnom tužilaštvu Niš kažu da je podneta krivična prijava protiv nepoznatog napadača.

Napad se, kaže Jovanović, dogodio ujutru, kada mu je u Ulici Kraljevića Marka, muškarac sa kapuljačom na glavi prišao s leđa i udario ga pesnicom u glavu.

“Ja sam razgovarao telefonom. Ta osoba mi je prišla sa leđa i udarila me u desnu slepoočnicu. Tim udarcem me je odbacio na trotoar i kad sam pao, u levoj ruci mi je bila torba, u desnoj telefon, a on nije pokušao da mi otme ni jedno, ni drugo. Krenuo je prema meni, ali kada sam ja viknuo “upomoć” i kada se jedna žena razdrala njemu, on je pobegao kroz park”, rekao je Jovanović.

Dok je napadač bežao kroz park, Jovanović je, kako kaže, otrčao do Policijske stanice u Niškoj Banji, odakle su izašli policajci, ali nisu uspeli da pronađu počinioca.

Iako su sve primetnija stranačka previranja u Nišu, Dejan Jovanović (SNS) dodaje da ne sumnja ni na koga, jer je, kako tvrdi, u dobrim odnosima i sa svim stranačkim kolegama, ali i sa drugim političarima.

“U stranci apsulotno nemam neprijatelje. Definitivno nisam konfliktna ličnost. Tvrdim da nemam neprijatelje ni što se tiča posla”, naglašava Jovanović.

Podsetimo, da postoje problemi i neslaganja u niškoj Srpskoj naprednoj stranci upozorio je i sam zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, kome je prošlog meseca goreo auto. Samo dva dana nakon toga, plamen je "progutao" i kola tek izabranog direktora niške Tržnice.

Zbog "zategnute" situacije u gradu, gradonačelnik Darko Bulatović, tražio je policijsku zaštitu za svog zamenika, dok je Banđur tražio zasedanje Saveta za bezbednost Niša. Međutim, od svega toga, bar zasad nije bilo ništa.

Hronika

strana 1 od 3912 idi na stranu