Uhapšen osumnjičeni za pretnje poslanici Mariniki Tepić

Beograd -- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su T. L. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, osumnjičeni je i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić dobila je pretnje pošto je u Skupštini početkom novembra postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem?", vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa.

Jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao je Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da :"N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

Marinika Tepić je ranije saopštila da je podnela prijavu policiji zbog organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović pohvalio je danas akciju policije koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenog za pretnje smrću narodnoj poslanici. "Brza i efikasna akcija policije i hapsenje čoveka koji je smrću pretio narodnoj poslanici Mariniki Tepic je za svaku pohvalu. Čestitam na tome predstavnicima policije", naveo je Omerović u saopštenju dostavljenom medijima.

Omerović je istakao da ovakav "profesionalan odnos prema svakome kome se preti ili im je život ugrožen,odlučan obručun sa svima koji krše zakon ili koji bi da budu iznad zakona pravi način da se poveća poverenje gradjana u državne institucije".

"Ovakvim akcijama se šalje i poruka kriminalcima i svima koji čine kriminalna dela da niko ne može biti jači od države", zaključio je Omerović.

Hronika

strana 1 od 120 idi na stranu