Brnabićeva: Jedva čekam da odgovorim na kritike opozicije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u petak u Skupštini Srbije budžet za 2018. godinu predstaviti sa velikim ponosom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je dodala i da jedva čeka da odgovori na kritike opozicije.

Predsednica vlade je za RTS u Cirihu istakla da je budžet za predstojeću godinu apsolutno razvojan, a govoreći o kritikama vezanim za subvencije, navodi da postoji jasna analiza koliko subvencije donose u budžet.

"Postoje subvencije, one su važne, ali mi imamo jasnu analizu toga koliko jedan dinar subvencija donosi u budžet Republike Srbije i to ću predstaviti sutra u Skupštini", rekla je predsednica Vlade.

U tom kontekstu, Brnabić ukazuje da se mi takmičimo za investicije sa drugim zemljama, ne samo u regionu nego i širom sveta.

"To je legitiman način borbe za investicije i za pravljenje novih radnih mesta", naglasila je ona, ocenivši kritike s tim u vezi kao političku floskulu koja apsolutno nema iza sebe nikakvo ekonomsko opravdanje.

Brnabićeva je u Cirih otputovala iz Sofije, kako bi ucestvovala na događaju "World Minds", a objavljeno je da će Srbija biti jedina zemlja, uz Švajcarsku, koja će postati svetski centar za tu organizaciju.

Politika

strana 1 od 240 idi na stranu