Stefanović: Drago mi je što kritičari odaju priznanje

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović izrazio je zadovoljstvo što su kritičari policije odali priznanje policajcima za hapšenje osumnjičenog zbog pretnji Mariniki Tepić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Stefanović je u izjavi Tanjugu naglasio da MUP o svakom slučaju, koji se prijavi policiji ili koji njegovi pripadnici sami uoče, odmah obaveštava nadležno tužilaštvo i po njihovom nalogu preduzima zakonske mere i radnje.

"Do sada je uhapšen veći broj osoba zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, odnosno zbog pretnji koje su uputili opozicionim političarima ili novinarima. Ne postoji nijedno delo pretnje koje je prošlo bez policijske istrage", naglasio je ministar.

U nekim slučajevima, kako je ukazao, protiv osumnjičenih su podnožene odgovarajuće krivične prijave, a u nekim je tužilaštvo procenilo da ne postoje elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, poput recimo uvrede, pa su oštećeni upućeni da podnesu privatne tužbe.

"Bez obzira na sve zlonamerne komentare, kao i pokušaje urušavanja integriteta najviših rukovodilaca policije, želim da im pružim punu podršku, jer oni svojim požrtvovanim i predanim radom popravljaju rezultate i imidž policije iz godine u godinu. Reč je o profesionalcima koji imaju višedecenijsko iskustvo", istakao je Stefanović.

On je poručio da će MUP nastaviti odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da ga nikakvi pritisci neće u tome pokolebati.

"Neću dopustiti da bilo ko, zarad sticanja jeftinih političkih poena, napada policiju i osporava njen rad“, zaključio je Stefanović.

T. L. (29) je uhapšen zbog sumnje da je uputio pretnje smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić i biće priveden tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Lider Nove stranke Zoran Živković pohvalio je pripadnike policije na Tviteru.

“Bravo za profesionalce u policiji. Šteta što im ministar i ovi oko njega ne daju da se svakodnevno bore protiv kriminala“, napisao je Živković.

Politika

strana 1 od 240 idi na stranu