Dačić o Tilersonu: Skrenuo sam mu pažnju

Beč -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beču sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: MSP
Foto: MSP

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je Reksu Tilersonu da promene u spoljnoj politici SAD ne mogu da donose predstavnici starog američkog establišmenta koji brane politiku iz devedesetih godina, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Skrenuo sam mu pažnju da promene u američkoj politici treba da donesu samo predsednik, potpredsednik i ministar spoljnih poslova, budući da predstavnici starog establišmenta ne mogu to da učine, jer brane svoju politiku iz devedesetih godina", rekao je Dačić Tilersonu sa kojim je kratko razgovarao u Beču tokom ministarskog saveta OEBS.

U razgovoru sa Tilersonom, Dačić je istakao da je neophodno da se naprave određeni strateški dogovori i da je Srbija spremna da otvoreno razgovara s novom američkom administracijom, navodi se u saopštenju.

Dačić je još jednom rekao da je stav Srbije da sa SAD nađe zajedničke interese.

On je ocenio da je neophodno imati češću komunikaciju kako bi se videlo kako se može ostvariti "dobitna kombinacija u kojoj bi se našli zajednički interesi, kako bi trajno bili rešeni neki problemi koji postoje u regionu, kao što je Kosovo i Metohija".

"Razgovor sa Tilersonom je bio otvaranje vrata da se početkom iduće godine napravi jedan bilateralni sastanak s njim", rekao je Dačić, prenosi se u saopštenju.

Foto: MSP
Foto: MSP

Politika

strana 1 od 240 idi na stranu