Dačić o Bakiru: Osmesi prezira Vučića i Čovića... / VIDEO

Postupak člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića nije u skladu sa ciljem sastanka - unapređenjem odnosa, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 06.12.2017.

17:15

Dačić o Bakiru: Osmesi prezira Vučića i Čovića... / VIDEO
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao da o tom potezu najbolje govore reakcije predsednika Srbije i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Dačić je rekao da smo više puta do sada imali priliku da vidimo njegove (Izetbegovićeve) izjave, koje su zaoštrile odnose ne samo sa Srbima, već i sa Hrvatima.

"Možda je najbolji pokazatelj i najbolje govore o svemu razmenjeni pogledi, posle takve Bakirove provokacije, Aleksandra Vučića i Dragana Čovića i osmeh koji je pokazao da se sa prezirom odnose na ovakav jedan postupak Izetbegovića", rekao je Dačić.

On je dodao da postupak nije u skladu sa ciljem ovog sastanka, a cilj je bio unapređenje naših odnosa, a ne "jedan korak napred, dva koraka nazad".

Da podsetimo, zajedničko obraćanje predsednika Srbije i Predsedništva BiH završeno je uz male trzavice i "pojašnjenja" koja su dali Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić.

Iako je u ime BiH govorio hrvatski predstavnik Dragan Čović, na kraju je bošnjački član Predsedništva BiH Izetbegović rekao da "mora nešto da pojasni".

On se osvrnuo na poruku koju su poslali Vučić i Čović da o pojedinim pitanjima, kao što je Kosovo, zvanično Sarajevo neće menjati stav ukoliko to ne bude uradio ni Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: