Mihajlovićeva objasnila nesporazum sa Đorđevićem

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila da je do nesporazuma između ministra za rad i nje došlo zato što su govorili o dva različita zakona.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.12.2017.

10:18

Mihajlovićeva objasnila nesporazum sa Đorđevićem
Tanjug, arhiva

Rač je, kako je objasnila, o Zakonu o finansijskoj pomoći porodicama koji je već u parlamentu i Građanskom zakoniku koji je još u raspravi i o kojem je govorila.

Mihajlović je gostujući na RTS-u rekla da bi trebalo dugoročno da se razmišlja o socijalnoj politici, jer je briga o deci briga celog društva.

Objašnjavajući kako je došlo do pomenutog nesporazuma, Mihajlović je kazala da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio o Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koji ne predviđa mere o kojima je ona govorila.

"Tu nema problema, ministarstva nisu feudi već moraju da rade zajedno", naglasila je Mihajlović i dodala da je cilj da se živi bolje.

Ministarka građevinarstva ističe da određena davanja za treće dete postoje u državama kao što su Crna Gora i Mađarska i da mora dugoročno da se razmišlja o socijalnoj politici, jer je briga o deci briga celog društva.

Kada je rec o kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost je rekla da mora zajednički da se radi na rešavanju tog problema. "Mi smo zamolili i da je na predstojećoj utakmici na stadionu Crvene zvezde pošalje takva poruka", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: