Izraelski avioni i tenkovi napali pojas Gaze

Izraelske vazduhoplovne snage i tenkovi napali su više meta ekstremista u pojasu Gaze u odgovoru na granatiranje sa te palestinske teritorije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.11.2017.

22:07

Izraelski avioni i tenkovi napali pojas Gaze

Ministarstvo zdravlja u Gazi je saopštilo da je u izraelskim napadima troje ljudi zadobilo lakše povrede, a odgovornost za 12 granata niko nije odmah preuzeo. Meta je bio izraelski vojni punkt. Na izraelskoj strani niko nije ranjen.

Nasilje je izbilo mesec dana pošto je Izrael uništio tunel koji je vodio iz Gaze na izraelsku teritoriju, ubivši 12 ljudi, među njima ektremiste iz Islamskog džihaada koji ima podršKu Irana i Hamasa koji vlada pojasom Gaze. Napeta granica je inače uglavnom mirna posle rata između Izraela i Hamasa 2014. godine koji je trajao 50 dana.

"Izraelska vojska smatra to ozbiljnim događajem i mi znamo tačno ko je izveo napad", rekao je izraelski vojni portparol potpukovnik Jonatan Kornikus, dodavši da je Islamski džihad ispalio granate, ali da Izrael smatra Hamas odgovornim za svaki napad koji potiče iz Gaze.

Vojska je saopštila da je napala šest meta ekstremista u odgovoru na granatiranje, a da one pripadaju i Hamasu i Islamskom džihadu. Rečeno je takođe da je železnički saobraćaj nakratko zaustavljen na jugu Izraela posle granatiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: