MKD: Bivši ministar policije štrajkuje glađu u pritvoru

Bivši ministar unutrašnjih poslova Makedonije Mitko Čavkov koji je pritvoren zbog povezanosti s nasiljem u Sobranju, počeo je štrajk glađu, javila je TV Telma.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.11.2017.

23:00

MKD: Bivši ministar policije štrajkuje glađu u pritvoru
Ilustracija: Thinkstock

To su potvrdile zatvorske vlasti i advokati Čavkova kome je skopski krivični sud odredio 30-dnevni pritvor na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal jer je osumnjičen za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka.

Mitko Čavkov je u pritvoru u Skoplju od pre dva dana.

Državno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u utorak istragu protiv ukupno 36 osoba koje su bile umešane u nasilje nad poslanicima parlamentarne većine u Sobranju Makedonije 27. aprila, među kojima je i Čavkov. On je tada bio direktor javne bezbednosti i rukovodilac štaba MUP za praćenje protesta pristalica VMRO DPMNE protiv novoformirane parlamentarne većine.

Krivični sud je do sada za 15 osumnjičenih odredio pritvor, a za još šest učesnika nasila u Sobranju i oko zgrade parlamenta određen je kućni pritvor.

Po navodima policije, 10 osumnjičenih "nije dostupno", a predloženo je oduzimanje imuniteta šest poslanika VMRO DPMNE da bi sud mogao da razmatra zahtev za njihov pritvor.

U nasilju kada su demonstranti, pristalice VMRO DPMNE, 27. aprila upali u Sobranje pošto je parlamentarna većina posle višednevnog ometanja izabrala poslanika DUI Talata Džaferija za predsednika parlamenta, povređeno je više od 100 osoba, među kojima vodeći ljudi tadašnjih opozicionih stranaka SDSM, DUI i Alijanse za Albance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: