"Slučaj Aranđelovac": Troje đaka izbačeno iz škole

Aranđelovac -- Troje đaka Tehničke škole "Mileta Nikolić" iz Aranđelovca koji su verbalno i fizički maltretirali drugaricu iz odeljenja izbačeno je iz škole, javio je RTS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Kako navode, nadležni nisu želeli da komentarišu odluku.

Kolektiv škole se oglasio saopštenjem da je nakon sprovedenih svih zakonskih mera Nastavničko veće izreklo vaspitno-disciplinsku meru isključenje iz škole dvema učenicama i jednom učeniku.

Roditelji učenice S. V. i učenika D. R. podneli su pisani zahtev školi za ispisnicu pre uručenja Rešenja o izrečenoj vaspitno-disciplinskoj meri, na šta su imali pravo žalbe u drugostepenom postupku, radi upisa učenika u drugu školu i nastavka njihovog školovanja.

Učenica K. V. je u postupku uručenja Rešenja o izrečenoj vaspitno-disciplinskoj meri, na šta ima pravo žalbe u drugostepenom postupku.

"Što se sudskog procesa tiče, svi akteri su saslušani u Višem sudu u Kragujevcu. Sada se čeka izveštaj Centra za socijalni rad koji će biti prosleđen Tužilaštvu, a nakon toga predmet će sa predlogom mera biti dostavljen sudskom Veću koje treba da donese konačne odluke", rekla je za RTS portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović.

Snimak vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu pojavio se na internetu početkom meseca, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

strana 1 od 165 idi na stranu