Hitna stigla tek posle 40 minuta, ništa zvanično u Hagu

Hitna pomoć je u sud u Hagu stigla tek nakon 40 minuta od trenutka kada je tada već haški osuđenik Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

13:15

Hitna stigla tek posle 40 minuta, ništa zvanično u Hagu
Foto: EPA / BART MAAT

Više zvaničnih informacija o incidentu i stanju bivšeg načelnika štaba HVO nema ni nakon više od sata od dramatičnog prekida izricanja poslednje presude u Hagu.

Nezvanično, Praljak je preminuo u bolnici. Kako javljaju izveštači sa mesta zbivanja, medicinski helikopter je nadletao Tribunal, a ekipe hitne pomoći su u pratnji policije izašle iz suda.

Ne zna se ni šta je bilo u bočici u kojoj je navodno bio otrov, a kako su preneli pojedini portali, njegovi branioci su naveli da je on "otrov popio i jutros".

Takođe, zasad je nejasno kako je uopšte Praljak uneo bočicu u sudnicu, jer se optuženi sprovode pod posebnim bezbednosnim merama na suđenja

Praljak je, kada mu je izrečena presuda, uzviknuo da je ne priznaje i da nije ratni zločinac, a potom je nešto popio iz male čaše.

U zbrci koja je nastala čule su se reči Praljkove zastupnice Nataše Favo Ivanović da Praljak "kaže da je popio otrov".

Praljka su, zatim, pripadnici obezbeđenja izveli iz sudnice, izricanje presude je prekinuto, a predsedavajući sudija naložio je da se "ne odnosi čaša iz koje je Praljak nešto popio".

Pogledajte kako je Praljak "popio otrov" i kakva je zabuna vladala u sudnici.

Pročitajte još: Udruženi zločinački poduhvat, učestvovao i Tuđman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: