Hag prekinuo prenos, Praljak "popio otrov" u sudnici VIDEO

Suđenje šestorici Hrvata u "slučaju Prlić" prekinuto je nakon što je jedan od optuženih Slobodan Praljak navodno popio otrov nakon što mu je izrečena presuda.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

11:37

Hag prekinuo prenos, Praljak

Praljku je izrečena kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice".

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu", kazao je Praljak.

Praljak, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izveden je iz sudnice, a obezbeđenje je reklo da "niko ne dira čašicu" i da je pozvana medicinska ekipa.

Nešto nakon 13 časova novinari N1 sa lica mesta javljaju da je sa zadnje strane Haškog tribunala zaustavljen saobraćaj i da se tu nalazi veliki broj policijskih vozila. Ubrzo je iz Haškog tribunala izašlo jedno vozilo praćeno policijom, ali nema potvrde da je Praljak bio u tom vozilu.

Oko 14.40 mediji su preneli da je Praljak preminuo.

Vest o tome da je Praljak popio otrov u sudnici jedna je od glavnih vesti u svetskim medijima.

Hrvatski mediji prenose da je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović zbog dešavanja u Hagu prekinula službenu posetu Islandu i da se vraća u zemlju.

Haški tribunal ovim izricanjem presude završava svoje postojanje.

Tribunal u Hagu prethodno je potvrdio postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog poduhvata s ciljem etničkog čišćenja delova BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: