"Ima Veleža, Starog mosta, nestale ustaše ko Herceg-Bosna"

Uoči presude "hrvatskoj šestorki" pred Haškim tribunalom, na Starom mostu u Mostaru postavljen je transparent "Izronio je Stari za one što ga vole".

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

09:59

Prliæ. EPA / Jiri Buller

U Mostaru se takođe našao i plakat: "Ima Veleža, ima Starog Mosta, nestale su ustaše k'o i Herceg Bosna", preneli su sarajevski mediji.

U mostarskom naselju Balinovac, na ogradi prema Biskupiji, postavljen je transparent u obliku zastave tzv. "Herceg-Bosne" sa šahovnicom, slikama "haške šestorke" i ispisanom porukom "Oni dolaze-Freedom".

Na Španskom trgu, kod Železničke stanice i Carinskog mosta izvešane su zastave Bosne i Hercegovine.U Haškom tribunal danas će biti izrečena drugostepena presuda Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, čelnim ljudima tzv. Herceg-Bosne.

Prvostepenom presudom Prlić i ostali osuđeni su 2013. godine na ukupno 111 godina zatvora. Jadranko Prlić dobio je 25, Bruno Stojić, Slobodan Praljak i Milivoj Petković po 20, Valentin Ćorić 16, a Berislav Pušić 10 godina zatvora.

Mostar je i 22 godine posle rata duboko podeljen grad - na bošnjački i hrvatski deo.

Opširnije o tome šta je rečeno u pravnosnažnoj presudi - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: