"Novosadski saobraćajci sami kupuju fluorescentne prsluke"

Zbog manjka opreme, novosadski policajci su često prinuđeni da sami sebi kupuju delove uniformi i druge stvari neophodne za svakodnevni rad, piše 021.rs.

Izvor: 021.rs, Žarko Bogosavljeviæ

Četvrtak, 23.11.2017.

13:10

Ilustracija: Thinkstock

Jedan od poslednjih primera su žuti fluorescentni prsluci koje koriste novosadski saobraćajci, jer se u proteklom periodu moglo videti da pojedini od njih nose prsluke na kojima piše "police", što nije standardna oprema za ove službenike.

Predsednik Strukovnog udruženja policije "Dr Arčibald Rajs" Nenad Ljubišić za 021.rs je potvrdio da je redovna situacija da policajci kupuju delove opreme, jer ih ne dobijaju od Ministarstva unutrašnjih poslova.

On dodaje da je situacija ipak bolja u odnosu na pre nekoliko godina, ali da i dalje dolaze u situaciju da su prinuđeni da sami kupuju deo opreme koja im nedostaje, jer je jednostavno nema u magacinu.

"Opreme ima malo više nego pre, ali još uvek policajci kupuju osnovna sredstva za rad, počev od papira za štampanje, tonera, pa do delova uniforme, s obzirom da smo dobili novu uniformu pre dve, ako ne i tri godine i od tada nista više", kaže Ljubišić.

On objašnjava da je nedostatak osnovnih sredstava za rad često posledica toga što se sve to kupuje preko tendera koji umeju da potraju, a policajci ne mogu da čekaju, jer moraju da imaju osnovnu opremu za rad. Ljubišić tako navodi primer da je njegovo udruženje ranije već kupilo deo opreme i doniralo ga kolegama, a sada na primer, nabavljaju jedan dreger za saobraćajce.

Ljubišić dodaje da je nedavna nabavka vozila znatno poboljšala situaciju, ali da se opremanje, naročito osnovnim sredstvima, mora nastaviti.

Nedavno je Sindikat srpske policije saopštio da više od 250 zaposlenih u Policijskoj upravi Novi Sad svakodnevno radi u nepodnošljivim uslovima u objektu MUP-a u Šajkaškoj 34 - sanitarni čvorovi ne rade, higijena ne postoji, a u prostorijama se nakupi toliko vode da policajci nose gumene čizme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: