BBC, CNN, Mond, RT... bez Ratka Mladića na naslovnici

Svetski mediji na svojim portalima nisu na važnim pozicijama objavili vest o izricanju prvostepene presude u Hagu ratnom komandantu Vojske RS Ratku Mladiću.

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

10:50

BBC, CNN, Mond, RT... bez Ratka Mladića na naslovnici
Foto: Tanjug/AP

Interesovanje svetskih mediji za ratne zločine u BiH potisnula je trenutna politička kriza u Zimbabveu.

Tema dana za britanski BBC je smena vlasti u Zimbabveu, CNN kao najvažniju vest objavio je video-snimak severnokorejskog vojnika koji je prebegao u Južnu Koreju.

Francuski "Mond", kao i BBC, najviše pažnje posvećuje Zimbabveu, a ni ruska "Raša tudej" nije posvetila pažnju izricanju presude Mladiću, već se bavi mirovnim pregovorima u Siriji sa Vladimirom Putinom u glavnoj ulozi.

Ni najpoznatije svetske agencije poput AP, Rojtersa i Tass-a na svojim sajtovima nemaju vest o Ratku Mladiću na istaknutim pozicijama.

I dok su poznati svetski mediji skrajnuli vest o izricanju presude Mladiću, mediji u regionu sa punom pažnjom prate dešavanja u Hagu, ali i iz svog ugla podsećaju na dešavanja u BiH devedesetih.

Pročitajte još:

Mediji u regionu o Mladiću: "Krvnik", "Holivud presudio?"

Uživo: Izricanje presude Ratku Mladiću

Haški paradoks – Ratko Mladić

Incident ispred suda pred izricanje presude Mladiću

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: