Izetbegović: Mladić je zločinac i kukavica

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je, povodom presude generalu Ratku Mladiću, izrazio nadu da će ona doneti otrežnjenje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Jack Taylor
Foto: EPA/Jack Taylor

Dodao je da je uveren da se, kako je rekao, tiha većina bosanskih Srba ne poistovećuje sa Ratkom Mladićem i da ne opravdava njegova dela.

U svom obraćanju Izetbegović je ponovio još jednom sve tačke optužnice po kojima je Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora istakavši da to čini namerno kako bi se, kako je rekao, svi sa tim suočili.

"Sudija je rekao da će Mladić u celom svetu ostati upamćen kao zločinac. Izražavam duboko saučešće žrtvama udruženog zločinačkog poduhvata u kojima je Mladić bio izvršilac", rekao je Izetbegović i dodao:

"Takav teret se neće moći u budućnosti nositi. Prošlost je iza nas i na nju se treba pozivati samo ako će uticati na bolju budućnost. Mladić je zločinac i kukavica, jer samo kukavice ubijaju i napadaju zatočene žene, decu i civile".

Izetbegović je, prenosi portal Kliks, izrazio nadu i da će presuda doneti otrežnjenje, te istakao da je "prihvatanje istine jedini put i način da budućnost u ovoj zemlji bude bolja od prošlosti".

Region

strana 1 od 130 idi na stranu