Mediji u regionu o Mladiću: "Krvnik", "Holivud presudio?"

Pred Haškim tribunalom danas će biti izrečena prvostepena presuda za ratne zločine ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Kraj višegodišnjeg haškog procesa protiv Mladića pojedini regionalni mediji prate sa punom pažnjom i ističu među najvažnijim vestima dana.

Mediji u Bosni i Hercegovini iscrpno se bave ovom temom, te na portalu "Dnevnom avaza" postoji pet tekstova koji se bave haškim optuženikom Ratkom Mladićem.

"Nataša Kandić za Avaz.ba: Mladić će dobiti doživotnu robiju, a mi biti suočeni s nasleđem oficira bez časti", "Kako je govorio Ratko Mladić: Mi bi i Rusima polomili zube", "Od Skoplja do Haga: Svestan je oronuli Ratko Mladić, čija vojska je klala i silovala, da je došao kraj"... neki su od naslova koji su osvanuli na sajtu "Avaza"..

Portal "Klix.ba" kao najvažniju vest je objavio uživo praćenje presude Ratku Mladiću, a novinari su se bavili i biografijom sudija koji će izreći presudu Mladiću.

I centalne teme Radio televizije RS su vezane za isčekivanje presude u Hagu. Na sajtu RTRS objavljena je i izjava predsednika RS Milorada Dodika koji je rekao da je "general Mladić patriotski obavljao svoju dužnost". Ističe se i tekst sa naslovom: "Medijski rat protiv generala - da li je Holivud već presudio Mladiću?".

screenshot / Avaz.ba
screenshot / Avaz.ba

Pročitajte još:

Uživo: Izricanje presude Ratku Mladiću

Haški paradoks – Ratko Mladić

Incident ispred suda pred izricanje presude Mladiću

BBC, CNN, Mond, RT... bez Ratka Mladića na naslovnici

Mladić ušao u sudnicu, prekrstio se i smejao FOTO

Hrvatski portal "Indeks" kao najvažniju vest prenosi Mladićevu izjavu "Mirno sam spavao", pišu i o incidentu ispred Tribunala, a objavljeni su i intervjui sa svedokom rata u BiH i bivšim haškim tužiocem.

Na sajtu zagrebačkog "Jutarnjeg lista" objavljena su dva testa o presudi Mladiću naslovljena: "Izricanje presude Ratku Mladiću: Tužilaštvo traži doživotnu kaznu zatvora, ispred sudnice provocirao muškarac sa zastavom Srbije" i "Krvnik se ne kaje:: 'DA SE MENE SLUŠALO, NE BI BILO NI KIJEVA, NI VRLIKE, NI ŠIBENIKA' Svet iščekuje presudu brutalnom egzekutoru Ratku Mladiću".

Hrvatski "Večernji list" na centralnom delu sajta bavi se incidentom pred Haškim Tribunalom.

"Dnevnik.hr osim uživog praćenja događaja pred Haškim tribunalom ima i vest naslovljenu: "Mračne porodične tajne Ratka Mladića: Ćerka Ana uzela je njegov najdraži pištolj i ubila se".

Mediji u Crnoj Gori i Makedoniji šturo se bave presudom Ratku Mladiću, ali ipak pojedini mediji u te dve zemlje među glavnim vestima na svojim portalima imaju informaciju da se u haškom tribunalu iščekuje izricanje presude Ratku Mladiću.

Region

strana 1 od 3451 idi na stranu