Vučić i Brnabićeva o presudi: Gledamo u budućnost

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao, posle presude Ratku Mladiću, da svi građani Srbije "od danas počnu da gledaju u budućnost". Slična poruka premijerke.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

"Da ne spuštamo glavu ni pred kim, ali da idemo u budućnost, da razmišljamo gde i kako ćemo živeti mi i naša deca, kako ćemo čuvati mir i stabilnost u regionu. Kako ćemo da renoviramo fabrike i da stvaramo nove. Da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo bolju zajedničku budućnost", rekao je Vučić.

Kako je rekao, on nije direktno pratio izricanje presude Ratku Mladiću, ali je pretpostavio kakva će biti.

"Srbija je uvek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema našim. I to je naš posao, ne da imamo pravo da zaboravljamo, već da imamo obavezu da gradimo drugačiju budućnost", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je poruka za ceo region da "nije dan ni za radost ni za tugu, već da se zamislimo šta želimo u budućnosti".

"Svima da poručim da nije vreme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a plašim se i da kada bi Srbi počeli da mrze sve oko sebe, da bismo se vratili u prošlost", rekao je on.

Osvrnuo se i na međunarodnu zajednicu.

"A poruka o lekcijama drugih iz celog sveta, koji su jedva dočekali da lupe Srbiju po glavi - zaustavite se sa licemerjem. Ako vi ne umete da mislite na budućnost, pustite nas da o tome razmišljamo", rekao je Vučić.

Govoreći o drugim temama, Vučić je nazvao članove pokret "Dveri" fašistima, nakon incidenta u Skupštini kada je lider Dveri Boško Obradović nasrnuo na Aleksandra Martinovića iz SNS.

Rekao je da su to "isti fašisti koji su lomili ruku Maji Gojković, nokautirali novinarke" i da su oni u skupštini zbog "15.000 ili 20.000 dinara kazne pokazali sav svoj fašistički potencijal".

Iako nije imenovao "Dveri", rekao je da oni na prvim sledećim izborima "odlaze u političku istoriju".

Slična poruka premijerke Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da presuda Ratku Mladiću nije iznenađenje za srpski narod i poručila da se treba okrenuti budućnosti, kako bismo konačno imali stabilnu državu.

"Treba da gledamo u budućnost... kako bismo koančno imali stabilnu državu", rekla je Brnabićeva, prenosi Rojters.

Predsednica Vlade boravi u poseti Norveškoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 222 idi na stranu