Vučićev kabinet: Srbija ne želi pripajanje RS

Vlasti u Srbiji ne žele pripajanje Republike Srpske Srbiji, rečeno je za “Danas” iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Danas

Utorak, 21.11.2017.

09:18

Vučićev kabinet: Srbija ne želi pripajanje RS
Foto: Screenshot

Iz Vučićevog kabineta su to rekli na pitanje o izjavi lidera Republike Srpske Milorada Dodika koji je tokom intervjua za Dojče vele nacrtao svoju viziju mape zapadnog Balkana, u kojoj je RS pripojena Srbiji, kao i sever Kosova.

Kako kažu, Srbija je jedina prepreka otcepljenju Republike Srpske i ističu da je to i sam Dodik rekao u pomenutom intervjuu.

Predsednik Republike Srpske je, u intervjuu za DW, izjavio i da referendum o nezavisnosti tog entiteta trenutno nije institucionalna tema.

On, međutim, tvrdi da BiH neće opstati ni u kakvom obliku.

Dodik kaže da Republici Srpskoj predstavlja opterećenje činjenica da je Srbija ostala u politici očuvanja teritorijalnog integriteta.

"Da je u onom trenutku Srbija, kada se Kosovo odvojilo, rekla da je to okej, mi bismo se sigurno do sada već odvojili", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: