Ruski patrijarh: Čovečanstvo se bliži kraju sveta

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve (RPC) Kiril izjavio je da se čovečanstvo, "koje je duboko u grehovima", bliži kraju sveta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

16:42

Ruski patrijarh: Čovečanstvo se bliži kraju sveta
Foto: GettyImages

"Treba biti slep i ne videti približavanje strašnih istorijskih trenutaka, o kojima je govorio Jovan Bogoslov", rekao je patrijarh posle služenja liturgije u glavnom ruskom pravoslavnom Hramu Hrista Spasitelja.

On je pozvao sve ljude koji vole Rusiju da budu zajedno, jer čovečanstvo ulazi "u kritičan period razvoja", što se, po njegovoj oceni, vidi golim okom.

Patrijarh Kiril je dodao da, u skladu sa hrišćanskom verom, dolazak kraja sveta zavisi od samih ljudi. Pozvao je sve vernike da preuzmu odgovornost za Rusiju i ceo ljudski rod i da zaustave "klizanje u provaliju zaustavljanja istorije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: