Predsednik Albanije: Hvala MKD na priznavanju Kosova

Predsednik Albanije Ilir Meta izrazio je u Skoplju "posebnu zahvalnost" Makedoniji zato što je priznala Kosovo, preneli su lokalni mediji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:57

Predsednik Albanije: Hvala MKD na priznavanju Kosova
Foto: Gettyimages

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovom, Meta je rekao da to "nije bila lagana odluka, ali da je značajna i neophodna radi jačanja regionalne saradnje i sigurnosti".

Kako je istakao, Makedonija i Albanija mogu da predstavljaju primer za saradnju u celom regionu.

"Odnosi naše dve zemlje nisu samo od egzistencijalnog značaja, nego su važni za našu budućnost u EU. Bolje je da sarađujemo i da od toga svi imamo korist i uzajamno razumevanje, nego da sudimo jedni drugima, posebno po pitanjima povazanim sa prošlosti", rekao je predsednik Albaniije.

Prema najavi, Ilir Meta tokom dvodnevne posete Makedoniji treba da se sretne i sa predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: