Šta je sa slučajem ubistva Demira Jukića?

O ubistvu 19-godišnjeg navijača Partizana Demira Jukića niko od zvaničnika dosad se nije oglašavao, a kako B92.net saznaje, slučaj je u predistražnom postupku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

14:44

Šta je sa slučajem ubistva Demira Jukića?
Foto: Starsport

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kažu da je to krivično delo kvalifikovano kao "teško ubistvo".

Osim toga, oni navode da ne mogu da daju više informacija o slučaju, pošto je predistražni postupak u toku.

U nedelju su navršena tri meseca od smrti navijača Partizana Demira Jukića (19) koji je preminuo nakon sukoba sa navijačima Crvene zvezde na Novom Beogradu.

Niko se od zvaničnika, kao ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nije do sada oglasio povodom ovog slučaja.

Do sukoba navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde došlo je početkom juna kada je mladić rođen 1998. godine upucan u stomak, a još jedna osoba je lakše ranjena u tuči. Jukiću je tada jedan metak završio u kičmi.

Grupu navijača Partizana tada je napala grupa navijača suparničkog kluba, a svedoci su ispričali medijima da je više od 20 vozila bilo blokirano na raskrsnici Ulice Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Očevici su takođe naveli da je viđena grupa momaka kako automobilom dolazi na mesto incidenta, naoružana štanglama.

"Večernje novosti" su prenele svedočenja stanara zgrade u kojoj je upucan 19-godišnjak. Oni su naveli da se "moglo naslutiti da će do sukoba doći", kao i da se u prethodnim danima na tom mestu okupljala grupa "koja nije pravila incidente".

Prema njihovim tumačenjima, do obračuna je verovatno došlo zbog nekoliko grafita koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, uprkos tome što ceo kraj “pripada” grupi navijača sa druge strane.

Nakon toga među građanima organizovana je akcija davanja krvi za Jukića, kojoj su se odazvali i navijači Velsa pre i nakon meča njihove reprezentacije sa reprezentacijom Srbije. Međutim, Demir Jukić je preminuo 19. avgusta.

U sukobima navijača u Srbiji živote je do sada izgubilo više ljudi, a među njima su Aca Radović, Bojan Majić, Petar Sedlak, Dejan Dimitrijević, Bris Taton, Ivan Perović, Aleksandar Jaćimović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: