"Uhapšen čovek koji je poverovao u laži koje širi vlast"

Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da mu nije poznato da je u akciji policije uhapšena osoba iz Zrenjanina zbog pretnji upućenih putem Tvitera.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.11.2017.

19:55

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je naglasio da je u pitanju čovek koji je poverovao u laži koje najviši funkcioneri šire o njemu.

U Zrenjaninu je, u okviru akcije Službe zа borbu protiv orgаnizovаnog kriminаlа, uhapšen M. M. zbog sumnje da je putem društvene mreže Tviter pretio predsedniku PSG Sаši Jаnkoviću, predsedniku Nаrodne strаnke Vuku Jeremiću, novinаru Nezаvisnog društvа novinаrа Vojvodine Igoru Besermenjiju i novinаrki Tаtjаni Vojtehovski.

"To je verovatno samo jedna u nizu pretnji koje smo moji saradnici i ja dobijali, ali ja nisam podnosio nikakvu prijavu, jer ti ljudi koji prete su zapravo naivni građani koji su poverovali u laži koje aktuelna vlast širi o meni", rekao je večeras Janković za agenciju Beta.

On je kazao i da se ne oseća ugroženo od čoveka koji mu je pretio putem društvene mreže, jer njegovu i bezbednost opozicije ugrožavaju najviši državni funkcioneri tvrdnjama da je izdajnik, lopov, ubica.

"Ne razmišljam o odgovornosti tog čoveka, po mene su za ugrožavanje bezbednosti opozicije odgovorni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić", rekao je Janković.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić takođe je rekao da mu nije poznato ko je uhapšen u današnjoj akciji i zbog koje pretnje.

"Ne znam ko je pretnju prijavio nadležnim organima. Ono što znam, i što je izuzetno zabrinjavajuće, jeste da živimo u partijskoj državi gde predsednik u medijskom nastupu na stranačkom skupu najavljuje masovna hapšenja", rekao je kratko Jeremić za agenciju Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: