Sakašvili se predomislio, hoće da bude premijer Ukrajine

Nekadašnji predsednik Gruzije i bivši guverner oblasti Odesa Mihail Sakašvili izjavio je da je spreman, ukoliko bude potrebno, da postane premijer Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.11.2017.

15:49

Sakašvili se predomislio, hoće da bude premijer Ukrajine
Foto: GettyImages

Saksšvili vodi ukrajinski opozicioni Pokret novih snaga.

Ruska agencija podseća da je Sakašvili ranije u više navrata tvrdio da mu nije cilj da više obavlja bilo kakvu funkciju u Ukrajini.

"Ukrajini su hitno potrebne nove vlasti, nova vlada. Moramo da tu vladu formiramo zajedno. Spreman sam da to učinim zajedno sa vama. Spreman sam da preuzmem lidersku poziciju u ovom procesu sa vama, spreman sam da stanem na čelo vlade, ukoliko bude potrebno", poručio je Sakašvili na mitingu ispred ukrajinske Vrhovne rade.

TASS navodi da od 17. oktobra demonstranti kampuju ispred nacionalnog parlamenta, zahtevajući usvajanje zakona kojima bi poslanicima bio oduzet imunitet, osnovan tribunal za borbu protiv korupcije, promenjeno izborno zakonodavstvo i u parlamentu bio smenjen predsednik Ukrajine Pjotr Porošenko.

Sam Porošenko je kazao da je pravi cilj organizatora protesta da destabilizuju situaciju u Ukrajini, a državni tužilac te zemlje Jurij Lucenko optužio je Sakašvilija i pristalice da spremaju državni udar i dobijaju novac iz inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: