"Ne bih dao Dačiću da ode, situacija je još za psihijatra"

Potpredsednik SPS Predrag Marković rekao je za “Blic“ da političari koji nude ostavku tako hoće da provere kakav je stav partnera, koalicije i partije.

Izvor: B92

Nedelja, 19.11.2017.

22:15

Tanjug/Tanja Valiè

On je tako odgovorio na pitanje šta misli zašto je predsednik SPS Ivica Dačić kroz tabloide najavljivao povlačenje sa tog mesta.

“Maršal Tito je nekoliko puta u toku karijere znao da kaže: “Evo, drugovi, ako treba, ja ću dati ostavku“; a ovi su vikali “Nemoj, druže Tito““, navodi Marković.

Istakao je i da on Dačiću “lično ne bi dao da podnese ostavku i da bi kukao i molio da ostane“.

“Ne bih mogao to emotivno da podnesem“, dodaje Marković.

Prema njegovim rečima, još nije vreme da bude zamenik predsednika stranke, što je rotirajuća funkcija u SPS i sada je obavlja Slavica Đukić Dejanović.

“Situacija je još za psihijatra, pa je i dalje na tom mestu gospođa Đukić Dejanović. Ali za koji mesec će biti za istorijske pobede, i onda eto mene“, ističe Marković.

Upitan da prokomentariše stanje u opoziciji i odnos koji predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ima prema njoj, kaže da Vučić ima sportski temperament i voli pobede sa nulom.

“To je deo njegovog političkog bića da voli da pravi te dramatične razlike između sebe i političkih protivnika. Ali opozicija je stvarno slabašna. Možda nikada od uvođenja višestranačja nismo imali slabiju opoziciju. Vučić je veliki deo ljudi koji bi sada bili opozicija privukao i regrutovao u svoje redove“, rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: