Uhapšila osumnjičeni za ubistvo urednika Forbsa 2004.

Ukrajinska obaveštajna služba saopšila je da je uhapsila čoveka osumnjičenog za ubistvo američkog novinara Pola Hlebnjikova u Rusiji pre 13 godina.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

22:02

Uhapšila osumnjičeni za ubistvo urednika Forbsa 2004.
Ilustracija: Thinkstock

Hlebnjikov, rođen u SAD, bio je urednik ruskog izdanja časopisa Forbs, a ubijen je iz pištolja ispred svoje kancelarije u Moskvi jula 2004. godine.

Mnogi veruju da je to ubistvo povezano s njegovim istraživanjem korupcije u Rusiji i sive zone poslovanja ruskih kompanija.

Ukrajinska Služba državne bezbednosti je navela da je uhapsila neimenovanog građanina Rusije, osumnjičenog za nekoliko ubistava, uključujući i ubistvo Hlebnjikova.

Tri osobe su 2006. godine optužene za ubistvo novinara, ali su kasnije oslobođene. Viši sud je naložio ponovno suđenje za glavnog osumnjičenog, ali je on pobegao pre početka novog procesa.

Tužioci su tvrdili da je ubisto Hlebnjikova naručio jedan čečenski vojni komandant koji je bio predmet njegove knjige "Razgovori s divljakom" iz 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: