Hariri i žena u Parizu, dvoje dece im ostalo u S. Arabiji

Francusku ne brine što je premijer Libana u ostavci Saad Hariri ostavio dvoje svoje dece u Saudijskoj Arabiji, pre nego što je danas doputovao u Francusku.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

21:36

Hariri i žena u Parizu, dvoje dece im ostalo u S. Arabiji
Foto: GettyImages

To je saopštio je kabinet francuskog predsednika, dodavši da će se on u narednim danima vratiti u svoju zemlju.

"Nemamo razloga da budemo zabrinuti zbog toga", rekao je visoki zvaničnik u kabinetu predsednika Emanuela Makrona.

"On je ostavio dvoje svoje dece u Rijadu, jer su mama i tata mislili da je najbolje da ostave dvoje dece u Rijadu", rekao je, kako prenosi AP, taj anonimni zvaničnik odgovarajući na pitanje, kao što su neki sugerisali, da bi Saudijska Arabija mogla iskoristiti decu da vrši pritisak na Haririja.

Nakon sastanka s Makronom u Parisu, Haririju se pridružila supruga i najstariji sin na ručku u Jelisejskoj palati. Hariri je najavio da će se u Liban vratiti u sredu da bi učestvovao u proslavi Dana nezavisnosti zemlje, dodavši da će tada objasniti svoj politički stav.

On je ujedno zahvalio Francuskoj na njenoj pozitivnoj političkoj ulozi koju igra na Bliskom istoku. Liban je nekada bio francuski protektorat.

Hariri je iznenada 4. novembra dao ostavku u Rijadu, osudivši aktivnosti Irana i libanskog proiranskog Hezbolaha u regionu. Takođe je izrazio bojazan za svoju bezbednost.

Od tada se nije vraćao u Liban gde se spekulisalo da je zatočen, što su porekli i on i Saudijci. Predsednik Libana Mišel Aun nije prihvatio ostavku dok je Hariri ne podnese zvanično u Bejrutu ili ponovo ne razmotri svoj potez.

Hariri, sunit i saveznik Saudijske Arabije, od kraja prošle godine predvodi u Libanu vladu jedinstva u kojoj je i šiitski Hezbolah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: