"Priština manipulise spiskom onih koji su priznali Kosovo"

Beograd -- Gvineja Bisao i Surinam su novi dokazi da Priština manipuliše spiskom zemalja koje su priznale nezavisnosti Kosova, kaže Veljko Odalović.

Izvor: Tanjug
Podeli

Osim toga, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović je istakao da Srbija ne može da ne reaguje na te stvari.

"Kada vam predsednik neke vlade ili države ili izvaničnik bilo koje države kaže da oni to nikada nisu uradili, a Priština manipuše sa tim spiskovima, normalno je da je to pitanje za nas izuzetno važno", rekao je Odalović za televiziju Pink.

Istakao je da sigurno ne možemo "biti nemi i gluvi i da ne reagujemo na takve stvari".

Šef skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun je rekao za Pink da Srbija ima preciznu evidenciju koja je država zaista priznala jednostarano proglašenu nezavisnost Kosova.

"Naročito je Pecoli uneo zabunu, koji je govorio da će nekoliko država priznati Kosovo, a onda su stigli demanti iz tih drzazava. On je navikao da radi kao biznismen i trgovac, da trguje, ponudi nekom nešto ili obeća ili mu stavi u izgled neku dobit i ovaj kaže nemamo ništa protiv, u redu. I odmah kaže evo priznanja stižu od te i te država, ali zvanična priznanja idu drugačijim putem", rekao je Drecun.

Kosovo

strana 1 od 2479 idi na stranu