"Uključe se SAD, BG će onda zvati Ruse i eto problema"

Priština -- Politički analitičar Azem Vlasi ocenio je kao dobru ideju zahtev Ramuša Haradinaja za učešćem SAD u razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Međutim, kako kaže, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu “i u toj situaciji komplikuju se problemi".

U izjavi za prištinski "Gazeta blic" je imao primedbu na način na koji je zahtev upućen, pošto je, prema Vlasiju, Haradinaj zahtev trebalo da uputi direktno SAD, a ne preko Brisela.

"To je dobra ideja, samo je premijer Haradinaj trebalo da se obrati Amerikancima, a ne Briselu", rekao je Vlasi, prenosi portal "Kos-sev".

Vlasi ne vidi kao nemoguće uključivanje Rusije u dijalog u Briselu, što bi, prema njegovim rečima, moglo da se dogodi na zahtev Beograda, posle zahteva Haradinaja.

"Sada kada Haradinaj želi da se SAD angažuju u pregovorima u Briselu, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu i u toj situaciji komplikuju se problemi, dok razgovori u Briselu treba da normalizuju odnose između Kosova i Srbije", kazao je Vlasi.

Kosovo

strana 1 od 76 idi na stranu