Kitarovićeva i Šutanovac: Dunavska voda i hidroinženjer

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Vukovaru da će "puno vode proteći Dunavom dok dve države postanu prijateljske".

Izvor: Beta, N1

Subota, 18.11.2017.

18:49

Kitarovićeva i Šutanovac: Dunavska voda i hidroinženjer
Ilustracija: Thinkstock

"Puno sam puta rekla da će još vode proteći Dunavom pre nego što će Hrvatska i Srbija moći da kažu da su prijateljske zemlje. To, međutim, ne znači da ne smemo da razgovaramo”, rekla je Kitarovićeva.

Osim toga, ona je navela da su u odnosima Srbije i Hrvatske napravljeni “neki pomaci”.

“Naravno, naša je odgovornost da razgovaramo i rešavamo otvorena pitanja, posebno bolno pitanje nestalih kao humanitarno pitanje koje moramo rešiti što pre", rekla je Grabar Kitarović.

Komentarišući izjavu hrvatske predsednice da će "puno vode proteći Dunavom” lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da politike koje naglašavaju različitosti pripadaju prošlosti.

"Pa, svakoga dana prolazi mnogo vode Dunavom i ne znam kojim mernim jedinicama ona meri taj protok vode. Ja sam, inače, hidroinženjer tako da bih mogao da joj pomognem da se rastereti opterećenja te vrste. Ali, ako imate političare koji odlučuju o sudbinama država i građana i koji i maju takav stav i takvu predrasudu, u startu ste osuđeni na negativno rešenje", izjavio je Šutanovac koji je u Sarajevu prisustvovao regionalnom Samitu lidera socijaldemokratskih partija.

Hrvatski državni vrh prisustvovao je u Vukovaru obeležavanju 26. godišnjice pada tog grada u koji su posle tromesečne opsade ušli pripadnici tadašnje Jugoslovenske narodne armije (JNA) i srpskih paravojnih formacija.

I ove godine Dan sećanja na vukovarske žrtve 1991. godine odvija se pod sloganom "Vukovar- mesto posebnog pijeteta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: