"Ako bude izbora, ima li smisla da ostanu Ana i Maja?"

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je njegov predlog da se ide samo na beogradske izbore i da ne bude vanrednih republičkih izbora.

Izvor: B92

Subota, 18.11.2017.

11:56

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Govoreći na početku sednice Glavnog odbora naprednjaka, Vučić je ponovio svoje stavove o izborima, ali je rekao i da će odluka biti doneta posle sednice GO.

Ipak, na kraju govora je rekao da veruje da će njegove političke protivnike "ova odluka verovatno iznenaditi, jer su oni mesecima govorili da će Vučić na izbore".

Kako je rekao tokom govora, ukoliko zaista bude izbora, biće verovatno promena na čelu Vlade Srbije i u Skupštini.

Vučić je podvukao da SNS ima rezultate u Beogradu i da sa njima treba da se trudi da "smanji razliku".

"Oni već danas kažu da imaju duplo više, ako izgubimo nije strašno. Strašno je ako ne ustanemo", rekao je Vučić.

Kako je rekao, za njega su "izbori najmanje važna tema", a na Predsedništvu nije bilo ni dogovora, ali ni preglasavanja.

"Postoje različite ideje. Ideja da idemo na vanredne izbore podstaknute su stranačkim ralozima, manjim delom i državnim razlozima. Radi se o tome da bismo uz objedinjene izbore martu imali vremena do 2022. godine da radimo posao. Takođe, kako je rekao Nebojša (Stefanović), ako izgubimo gradske, a dobijemo republičke jer nas većina Srbije podržava, niko neće moći da postavi pitanje legitimiteta", rekao je Vučić.

Ipak, Vučić kaže da on nije za vanredne izbore.

"Ne postoji nijedan stranački argument protiv njih, ali državnih ima. I da ne izgubimo mnogo vremena, jer ja mislim da će biti u redu sve sa budžetom i sa fiskalnom disciplinom, znam da za to vreme nećemo moći da razgovaramo o Kosovu, o nastavku reformi", rekao je Vučić.

Takođe, on je upitao da li ima smisla da posle novih izbora na istom mestu ostanu premijerka Ana Brnabić i predsednica Skupštine Maja Gojković.

"A obe rade izvanredno svoj posao. Mislite da ja čeznem da pokažem da Ana nije dobra, da sam bio mnogo bolji? Pa ona ima moju punu podršku, radi vredno, dobro, radi uz nemoguće pritiske i iznutra i spolja", rekao je Vučić.

Govoreći o Beogradu, on je ponovio da "oni već misle da su pobedili" i "priznao" je da je njegova greška što više nije stao u zaštitu Siniše Malog.

"Ova vlast je za tri i po godine uradila više nego bilo ko ranije. I Vesić i Mali su prestali da govore loše jedan o drugom, rade, bore se. Mi imamo rezultat da pokažemo, a oni nemaju ništa", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: