Svedok: Ćuruvija nije imao obezbeđenje

Beograd -- Obezbeđenje redakcije Dnevnog telegarafa nije bilo naoružano, a Slavko Ćuruvija nije imao lično obezbeđenje, izjavio u Specijalnom sudu Igor Kokot.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Fondacija Slavko Ćuruvija
Foto: Fondacija Slavko Ćuruvija

On je bio u redakcijskom obezbeđenju, a govorio je kao svedok u procesu koji se pred tim sudom vodi za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa.

Kokot je rekao i da vlasnik Dnevnog telegrafa nije želeo lično obezbeđenje, kao i da se, kako je rekao, nije osećao ugroženim.

Kokot je rekao i da je povremeno neko od članova redakcijskog obezbeđenje vozio Ćuruviju automobilom zbog, kako je naveo, problema s parkiranjem ili zbog umora.

Za ubistvo Ćuruvije su optuženi bivši načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, a optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili bilo kakvu povezanost s tim zločinom.

Sudjenje će nastavlja 28. novembra a pozvani su , kao svedoci i drugi druga članova redakcijoskog obezbeđenje i sudski veštaci

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.